Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/bertels.nl/httpdocs/wp-content/themes/jupiter/framework/includes/minify/src/Minifier.php on line 227 Geschiedenis – Bertels Textiel Project en Woninginrichting

De zaak Bertels Textiel Project-en woninginrichting is al meer dan 120 jaar een begrip in Beesd. De firma bezit een lange en bijzondere geschiedenis. De familie komt van oorsprong uit Duitsland. In een ver verleden kwamen ze als lappenkooplieden naar Nederland. Later vestigden ze zich in de Haarlemmermeer. In het boek van Dik Trom wordt beschreven hoe de manufacturier Herman Bertels een ezel had, die door Dik Trom naar de wei werd gebracht, gezeten achterstevoren op een ezel.

Het eerste bedrijfspand aan de Voorstraat te Beesd

In de hele geschiedenis van 120 jaar Bertels in Beesd, werd de zaak van vader op zoon overgenomen. Op 29 april 1902 begon het allemaal aan de Voorstraat 65. Het hoofd bedrijf was de textiel- en woninginrichting. Daarnaast was het ook een kruidenierszaak en galanterieën. Kopjes hingen daar aan het plafond met touwtjes. Modellen stonden achter glazen schuiframen..

In 1946 nam Cor Bertels de zaak van zijn vader over. In 1980 kwam de huidige Herman Bertels in beeld. Hij vormde samen met zijn vader een V.O.F. Vader Cor Bertels bleef nog lang helpen in de zaak, maar in 1993 nam de jonge Herman Bertels, samen met zijn vrouw de zaak helemaal over. De zaak heeft door de jaren heen heel wat verbouwingen en uitbreidingen ondergaan. De laatste uitbreiding was een groot nieuw magazijn achter de winkel.

In 2002 bestond de zaak 100 jaar. De precieze datum is 29 april. Vanwege dit feit is de zaak in de weken voor deze datum grondig gemoderniseerd door middel van een geheel nieuw interieur en presentaties. Op 29 april is de zaak toen feestelijk heropend door oud eigenaar Cor Bertels die geassisteerd door de zonen van Herman de openingshandeling verrichte.

Door die modernisering kan men nu in alle rust shoppen in de verschillende artikelgroepen die ordelijk gerangschikt zijn in de zaak.

In 2013 is het interieur en assortiment weer volledig gewijzigd waardoor er extra ruimte voor nieuwe artikelen zoals de nieuwe pvc vloeren ontstaan is. Het bedrijf blijft met de tijd meegaan met alle nieuwe artikelen en technieken voor een complete stoffering voor zowel de woning als de project markt.

De lijfspreuk blijft dan ook: Ons ruim 120 jarig bestaan staat borg voor een goede service en een perfecte afwerking.

Stuur een mail

Heeft u een vraag of opmerking? Stuur nu gelijk een mail en we nemen ze spoedig mogelijk contact met u op

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search